פנאומטוזיס אינטסיטינליס (PI) הוא מצב נדיר שאינו ספציפי למחלה מסוימת. נכון לעכשיו, אין הנחיה קלינית ספציפית לטיפול ואבחון PI. יתר על כן, יש גורמים רבים ל-PI, מה שמקשה על קלינאים, רופאים פנימאים כמו גם מנתחים, לנקוט בגישה קלינית לאבחון ולטיפול.
עוד בעניין דומה
בתיאור מקרה שפורסם בכתב העת American Journal of Case Reports, הכותבים מציגים שלושה תרחישים קליניים עם PI:
בחולה הראשון היתה תמונה בודדת של PI, שטופלה בהצלחה בתזונה פרנטרלית ואנטיביוטיקה תוך ורידי, והוא שוחרר לאחר חמישה ימים. שני המקרים האחרים, הכוללים גזים בווריד הפורטלי של הכבד (HPVG), טופלו בדרכים שונות, כירורגית ושמרנית.
מקרה אחד נזקק ללפרוסקופיה אבחנתית עם כריתה נמקית והמטופל שוחרר מבית החולים ביום 16 שלאחר הניתוח. המטופל האחרון קיבל טיפול שמרני עקב מחלות נלוות חמורות וחוסר יכולת לסבול ניתוח. לאחר שלושה ימים, בדיקת CT בטן לא גילתה סימנים של PI שנותר. עם זאת, המטופל שוחרר סופית לאחר שבעה שבועות של טיפול עקב שוק ספטי שנגרם על ידי כיב sacrococcygeal וזיהום בדרכי השתן.
בהשוואה בין שלושת התרחישים הללו, החוקרים שאפו להדגיש אינדיקטורים מסוימים להצלחת טיפול שמרני. לסיכום, PI עם HPVG הוא סימן לפרוגנוזה חמורה, הדורשת לעתים קרובות התערבות כירורגית. עם זאת, ההחלטה לנהל באופן שמרני או כירורגי תלויה במצבו של המטופל ובקריטריונים אחרים כגון דלקת הצפק, נוזל חופשי בחלל הבטן ונוכחות הלם. כמו כן, יש לשקול את היתרונות והסיכונים של התערבות כירורגית בחולים קשים.
מקור:
תגובות אחרונות